keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Don't wait for tomorrow!

Monesti sitä ajattelee, että huomenna minä sitten aloitan. Tai maanantaina. Oli sitten kyse paremmista elämäntavoista tai uuden harrastuksen aloittamisesta tai mistä tahansa elämänmuutoksesta. Mutta jos aina aloittaa huomenna tai maanantaina, niin tuleeko sitä sitten koskaan aloitettua?

Itsekin olen tähän "syyllistynyt" monen monta kertaa. Ennen aloitin melkeinpä joka maanantai terveellisen elämän, jota jatkui muutama päivä kunnes sorruin, ja sitten into lopahti. Myös tämän blogin aloittamista olen suunnitellut jo pitkään, mutta aina vain lykännyt ensimmäistä kirjoitusta. Nyt päätinkin, että jos jotain haluan tehdä, teen sen heti! :) Elämä on liian lyhyt odotteluun.

Jos iskee into lähteä esimerkiksi lenkille, ja ajattelet, että "no huomenna minä sitten aloitan lenkkeilyn", niin huomenna ei intoa välttämättä enää olekaan. Miksi et siis lähtisi heti, kun siltä tuntuu? Näin saatat innostua asiasta niin, että into säilyy vielä huomisellekin. Useinhan se on vain siitä ensimmäisestä kerrasta kiinni; kun kerran jotain tekee niin seuraava kerta on jo paljon helpompi. :)

Ei siis kannata odottaa huomiseen, jos jotain haluaa tehdä tai jos haluaa sanoa jollekin jotain. Ja uusien elämäntapojen opettelussa on tärkeää muistaa se, että kaikkea ei tarvitse eikä pidäkään muuttaa kerralla, vaan pikkuhiljaa. :)

P.S. Kaikkea ei tietenkään voi aloittaa heti. Jos esimerkiksi haluaa hypätä laskuvarjohypyn, se tuskin onnistuu siltä seisomalta. Tällöin voi kuitenkin esimerkiksi kirjoittaa päätöksensä paperille ja laittaa sen jääkaapin oveen, jossa se muistuttaa olemassaolostaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti