lauantai 28. kesäkuuta 2014

Raakakakkukokeilua

Kokeilin eilen ensimmäistä kertaa raakakakkujen leipomista. Raakaruoan idea on, että siinä käytetään mahdollisimman prosessoimattomia aineksia, eikä sitä kuumenneta yli 45 asteessa. Kun ruokaa ei kuumenneta, säilyy siinä mm. raaka-aineiden vitamiinit ja hivenaineet. Tampereella saa Böönalta aivan ihania raakakakkuja, ja nyt päätin itsekin kokeilla niiden valmistamista.

Raakakakkujen teko on melko helppoa. Ainekset vain tehosekoittimeen ja sitten vuokaan, sen jälkeen pakastimeen. Ei tarvitse keittää, vatkata tai paistaa mitään. Hyvä tehosekoitin on kyllä tärkeä kun raakakakkuja tehtailee, ja itsekin pitäisi hankkia hieman parempi tehosekoitin.

Tein kahta eri kakkua, suklaatoffeebrownieita ja vadelmakakkua. Molemmista tuli kyllä niin hyviä että :) Pähkinät ja taatelit olivat pääraaka-aineita näissä kakuissa. Makeutuksena käytin hunajaa. Pohjat olisivat saaneet olla tiiviimpiä, nyt ne olivat melko muruisia. Mutta ensimmäiseksi kokeiluksi aikas hyvä lopputulos. Vadelmakakku ei ollut ihan täysin raaka, sillä vadelmat piti keittää, olivathan ne ulkomaalaisia.

Suklaatoffeebrowniet 

Vadelmakakku   
Molemmat kakut olisivat saaneet olla myös hieman paksumpia, vaikka eihän se toki makuun vaikuta. Ensi kerralla isompi annos tai pienempi vuoka :) Suosittelen raakakakkujen testaamista, ne ovat terveellisempää herkkua. Raakakakut ovat gluteenittomia, maidottomia ja sokerittomia. Ne ovat myös täyttävämpiä kuin "tavalliset" kakut, jolloin niitä ei tule syötyä kovin montaa palaa. Nam :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti